Op 9 december 2019 hebben we met netwerkeconomie een bezoek gebracht aan Be Central, maar wat is dat precies?

Be Central is een centrale hub (gelegen naast Brussel centraal) waar ze de digitale wereld toegankelijk willen maken voor iedereen. Ze focussen zicht dan ook vooral op “digitale” start ups.

Als jullie meer info willen over Be Central zelf kan je terecht op hun site via deze link: https://www.becentral.org/

In dit blog artikel zal ik voornamelijk vertellen over mijn ervaringen.

Eigen ervaringen

Wat mij in eerste instantie opviel als ik rond liep in Be Central, was het feit dat er al heel veel start ups aanwezig zijn in het gebouw en ze zeker nog niet op volle capaciteit draaien. Het gebouw zelf is een oud gebouw gekoppeld aan het centraal station van Brussel, volgens mij de oude burelen van de NMBS. Dit gebouw zijn ze nu dus volledig aan het opknappen om “digitale” start ups een kans te geven om zich verder te ontwikkelen. Maar er komen zeker niet alleen kleine garnaaltjes op het initiatief af, zelfs de allergrootste digitale bedrijven zijn er aanwezig zoals Google met hun digitaal atelier.

Hieronder zien jullie een foto van de plattegrond en al de start ups + digitaal atelier van Google.

Zou ik er mijn start up ontwikkelen?

Ik zou heel graag deelnemen aan de digitale community en de kennis die er heerst. Maar zelf zou ik er mijn start up niet willen plaatsen, puur uit praktische redenen omdat we met de ontwikkeling van de software van onze machine dicht bij de machine zelf moeten kunnen werken en Brussel is ook niet bij de deur.

Wat wel kan is er een vergaderruimte huren als ik eens in Brussel ben om te praten met een 3e partij.

Ik vind het wel een mooi initiatief van alle founders en een heel interessant netwerk om mee in contact te blijven. het was alleszins niet de laatste keer dat ik er ben geweest, al spring ik gewoon eens binnen om wat kruisbestuiving op te snuiven, mij zien ze zeker terug.

Categorieën: Blog posts

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *