Ik heb het boek Creativity INC. gelezen waar Ed Catmull co-founder van Pixar vertelt over de start van Pixar. Ik vond het heel inspirerend om het verhaal te lezen en daarom zal ik het in dit artikel nog eens beschrijven. Verder zal ik ook vertellen waarom het zo inspirerend was om te lezen.

Het idee om Pixar uit te bouwen is gegroeid uit een simpele droom, de droom van Ed Catmull om de eerste computer geanimeerde film te maken.

Om geen boekverslag van dit artikel te maken zal ik de belangrijkste evenementen en mijlpalen van Pixar in het volgende filmpje aantonen.

Er zijn verschillende redenen waarom ik het zo inspirerend vond, 1 ervan is de intrede en de manier van besturen van Steve Jobs. Vooral omdat Pixar eigenlijk de grote doorbraak was van Steve, en niet Apple. Hierover meer in het onderstaande filmpje.

Het boek was vooral inspirerend door te lezen dat het vandaag grote Pixar ook moeite heeft gehad in de start en dat daar ook niet alles van een leien dakje liep. Dit maakt het nog leuker om te lezen omdat ik zelf bezig ben met 2 start ups. Wat het nog een extra “touch” gaf was dat je vaak discussies kon lezen over bepaalde films en toevallig waren deze films dan mijn jeugdfilms. Het is gek om te zien hoeveel werk daar in is gekropen en hoe alles volledig aders had kunnen zijn.

Categorieën: Blog posts

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *