Ik heb een week met een elektrische wagen mogen rijden, namelijk de BMW i3. Maar hoe bevalt dat elektrisch rijden nu? Is het al interessant in 2019? In dit artikel vertel ik je alles over mijn ervaringen en wat ik over het elektrisch rijden denk.

Het was een ongelofelijk plezier om te rijden met deze wagen, elektrisch rijden zelf vind ik dan ook veel aangenamer, sneller en comfortabeler rijden dan met een klassieke verbrandingsmotor. Deze auto had wel maar een autonomie van 250km effectief, maar voor gewoon dagelijks gebruik is dit voldoende, zeker als je niet al te ver moet voor je werk of school. Persoonlijk zou ik graag een grotere autonomie hebben zoals de wagens van Tesla. Maar voor de week dat ik de auto kon gebruiken was het zeker genoeg, zeker omdat hij ’s nachts altijd oplaadde, als je iedere dag een autonomie hebt van 250km valt dat al bij al nog goed mee.

Het laden zelf ging heel vlot, het netwerk van “snelladers” is zeker nog niet zo goed als dat van Tesla, maar zeker al bruikbaar. Hieronder zie je een map met al de verschillende laadpalen in je buurt.

Het rijden zelf is enorm aangenaam omwille van het feit dat je veel rapper optrekt, dus rapper kan reageren op de weg & dat je maar 1 pedaal nodig hebt, door dat de auto zelf op de elektromotor remt en zo weer oplaad moet je de remmen bijna nooit gebruiken.

Je kan natuurlijk ook zonder enig schuldgevoel dat je de aarde aan het vervuilen bent eens een ritje gaan doen voor het plezier. Wat zeker ook deel uitmaakt aan de totale ervaring. 

Het volledig opladen van de batterij kost ongeveer 7euro aan elektriciteit, maar wij hebben zonnepanelen dus eigenlijk rijden wij volledig gratis. Dit is zeker ook een leuke meerwaarde, maar je betaalt wel een stuk maar in de aankoopprijs van de wagen.

Ik ben ervan overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst is, maar voorlopig lijken mij volgens de prijs kwaliteit de enige interessante opties Tesla wagens. Ze hebben al een veel groter netwerk, hebben een grotere radius en kunnen een stuk sneller laden. Binnen een aantal jaar zullen andere merken ook zeker op dit niveau zitten en zullen er een stuk meer algemene “snelladers” zijn, onderandere zijn BMW en Volkswagen hier heel serieus mee bezig.

Categorieën: Blog posts

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *