Is Tesla nu echt zo slecht bezig? Wat is er juist allemaal aan het gebeuren en waar staan ze nu precies? In dit artikel doe ik het met interessante filmpjes volledig uit de doeken.

Telsa komt niet altijd even goed in de media, in tegendeel veel mensen geloven er niet in en zijn heel sceptisch over Elon Musk en zijn elektrische wagens. Maar als je kijkt wat ze allemaal al bereikt hebben in een relatief korte tijd zijn ze toch goed bezig.

In het onderstaande Filmpje kan je zien wit ik bedoel.

Zoals ik in het artikel van SpaceX al eerder heb aangehaald is de grote droom van Musk naar Mars gaan. In tussentijd probeert hij zijn steentje bij te dragen aan de maatschappij, dat is ook de reden dat hij Telsa niet heeft gepatenteerd, voor Musk draait het allemaal om het grotere doel. En van Tesla is het grotere doel de auto industrie groener maken en de andere bedrijven laten zien dat je niet alleen met verbrandingsmotors moet werken.

Zoals je misschien in het filmpje hierboven gezien hebt is de Tesla model 3 de best verkochte wagen van het jaar, maar de keerzijde van de medaille is natuurlijk dat ze niet mee kunnen bij Tesla, dat de vraag groter is dan het aanbod. Dat is natuurlijk een groot probleem zeker omdat ze niet altijd rendabel zijn.

Iedereen weet waarschijnlijk dat de financiële status van Tesla niet optimaal is, ik heb hierover een duidelijk filmpje gevonden waar het volledig wordt uitgelegd. Je kan het hieronder bekijken. 

Maar hoe gaat het nu verder met Tesla, hoe ziet hun toekomst eruit? Ik persoonlijk denk dat er 2 scenario’s zijn. De eerste is dat ze rendabeler en stabieler komen, dan zal Tesla haar schulden kunnen afbetalen & zullen de investeerders en banken zeker niet terug trekken. Zo zullen ze zeker nog verder doorgroeien, niet alleen in hun auto’s maar ook zeker in vele andere projecten die ze doen zoals hun zonnedaken & grote batterij centrales.

Een 2e scenario is dat de eerste investeerders zich terugtrekken die dan kunnen zorgen voor een kettingreactie aan angst waardoor er meer investeerders zullen terugtrekken en het aandeel sterk zal zakken. Dit kan leiden tot het doodbloeden van het bedrijf & volgens mij zullen de bedrijven die al boden gedaan hebben zoals Google, Apple of Mercedes zeker kijken om het bedrijf over te kopen om er nieuw leven in te blazen.

Categorieën: Blog posts

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *