Elon Musk’s grootste droom is om van de mensheid een “multi-planet species” te maken. Dit is de reden waarom hij SpaceX uit de grond heeft gestampt. Hij wil en zal Mars koloniseren. Maar waarom, waarom wil hij de mens op Mars? Wel volgens Elon Musk is het heel simpel, als we niet willen uitsterven moeten we meerdere planeten gaan bewonen, anders zou het wel eens snel gedaan kunnen zijn.

Maar hoe wil hij dit nu gaan doen? Dat moet toch ongelofelijk veel kosten hoor ik je denken? Wel, ja.. maar dankzij zijn economische inzichten kan hij dit veel goedkoper doen dan bijvoorbeeld Nasa. Hij probeert namelijk zoveel mogelijk zelf te maken zodat hij geen grote aankoopkosten heeft en waardoor het geheel veel goedkoper zal zijn. Dit past hij ook toe bij Tesla.

In het onderstaande filmpje krijg je hier nog een beter inzicht over.

De eerste stap is natuurlijk op Mars geraken, maar hoe wil Musk het verder aanpakken op Mars, Wat zijn de volgende stappen?

Om de 2 jaar heeft SpaceX de kans om naar Mars te vliegen. De eerste vluchten zouden plaatsvinden in 2022, dan zou hij vooral materiaal zal sturen en ook een eerste serre. Vervolgens zou hij (als alles volgens plan gaat) in 2024 nog 4 vluchten plannen waar hij de eerste bemanning zou op plaatsen om de zelfvoorzienende stad op te bouwen.

Hier een filmpje met meer uitleg.

Als dit geen ondernemende spirit is! Ik vind dit persoonlijk echt geweldig. Het inspireert me enorm hoe Musk er altijd in slaagt om heel ver vooruit te denken en effectief ook de zaken waar hij mee bezig is te realiseren. En dit niet alleen voor SpaceX, ook zeker in zijn andere bedrijven van vandaag of het verleden zoals Tesla, X.com en nog een paar. Ik als toekomstige ondernemer kan hier alleen maar naar opkijken en van dromen.

Nu ken je SpaceX en haar doel al in een notendop, maar als ik je zodanig warm heb gekregen om er meer over te weten kan je hier alvast een documentaire bekijkenover belangrijkste mijlpalen van SpaceX en de Falcon Heavy.

Bronnen

SpaceX. (z.d.). SpaceX [Text]. Geraadpleegd 15 maart 2019, van https://www.spacex.com/
SpaceX. (z.d.). Geraadpleegd 15 maart 2019, van https://www.youtube.com/channel/UCtI0Hodo5o5dUb67FeUjDeA
Wendover Productions. (2017, 24 oktober). Elon Musk’s Basic Economics [Video]. Geraadpleegd op 15 maart 2019, van https://www.youtube.com/watch?v=h97fXhDN5qE

Tech Insider. (2017, 29 september). Watch Elon Musk Reveal SpaceX’s Most Detailed Plans To Colonize Mars [Video]. Geraadpleegd op 15 maart 2019, van https://www.youtube.com/watch?v=zSv0Y7qrzQM
 

Categorieën: Blog posts

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *