Wat is een zelfsturend team?

Een “self-managing team”, een term die we in een tijd van transitie alsmaar meer horen, maar wat is dat nu eigenlijk? 

Een zelfsturend team is een team van minstens 3 en max 10 personen die gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen rond een project of een organisatie. Ze bepalen dus zelf hoe ze een bepaalde target gaan halen. De targets worden wel nog steeds opgelegd door de “product owner”. Als dat team ook zelf de targets wilt bepalen dan gaan we naar een “self-directing team”

Hiernaast heb je alvast een duidelijke video die het uitlegt aan de hand van het verkeer, zo komt het nog iets inzichtelijker. 

Sessie met expert Steven Deneir

Dankzij het netwerken hebben we het genoegen gehad om een professional uit te nodigen op Howest, namelijk Steven Deneir (scrum master/ opinion leader & consultant voor bedrijven die zich omvormen naar een Agile werkomgeving)

Hij heeft ons een kleine sessie gegeven rond zelfsturende teams waar hij ons aan de hand van een interactieve les liet inzien wat de voordelen zijn van een zelfsturend team. Hierbij kwam ook de nodige theorie om te begrijpen welke organisaties we nu juist wel en welke we niet kunnen omvormen en waar we op moeten letten.

Binnen de opleiding hebben wij het vak “leiderschap in zelfsturende teams”, ik ken Steven persoonlijk en vroeg aan hem waar hij op let als hij een zelfsturend team implementeert en zelf eigenlijk een leiders rol moet gaan opnemen, hier vat ik de belangrijkste samen in een aantal puntjes:

– Focus op het algemene doel en dat doel duidelijk centraal plaatsen in de groep
– Visie en Missie schetsen en zorgen dat die voor iedereen duidelijk zijn
– Duidelijke doelen stellen met de groep en opvolgen
– Vlotte communicatie tussen iedereen in de groep / geen hiërarchie 
– Een luisterend oor zijn voor mensen die in conflict zitten of die het moeilijk hebben met de verandering

Als je dit vergelijkt met goed leiderschap komt dit bijna 1 op 1 overeen, dus daarom denk ik dat Steven Deneir een goede leider is. 

Wat neem ik mee

Ik zelf vind zelfsturende teams heel erg boeiend omdat ik er zelf zo veel mogelijk probeer mee te werken en wel echt merk dat ze voor iedereen gewoon beter werkt en iedereen veel meer betrokken is. Natuurlijk zit ik nog in een leerproces en heb ik opnieuw een aantal nieuwigheden bijgeleerd bij de sessie van Steven. Hier zit ik er 2 op een rijtje:

– Je hebt verschillende gradaties in de zelfsturende teams, waarvan de meest voorkomende “self managing” & self-organizing” uitzonderlijk heb je zoals hierboven uitgelegd ook nog “self-directing teams. Vroeger dacht ik dat het begrip een zelfsturend teams altijd 1 zelfde werkwijze was. 
Niet ieder bedrijf/proces heeft nood aan een zelfsturend team, als de processen te simpel zijn zoals massa productie is het niet bepaald nodig om een zelfsturend team te implementeren. Een zelfsturend teams is pas nuttig eenmaal er complex projecten aan te pas komen. 

Interessante bronnen

Cohn, M. (z.d.). Self-Organizing Agile Teams Don’t Just Happen by Chance. Mountain Goat Software. Geraadpleegd 16 maart 2020, van https://www.mountaingoatsoftware.com/blog/self-organizing-teams-are-not-put-together-randomly
   
What is a Self-Organizing Team in Scrum? (z.d.). Geraadpleegd 16 maart 2020, van https://www.visual-paradigm.com/scrum/what-is-self-organizing-team-in-scrum/
  
Home. (z.d.). Scrum.Org. Geraadpleegd 16 maart 2020, van https://www.scrum.org/index 
   
About self-organizing teams. (z.d.). Scrum.Org. Geraadpleegd 16 maart 2020, van https://www.scrum.org/resources/blog/about-self-organizing-teams
   
he truth about self-managing teams—YouTube. (z.d.). Geraadpleegd 16 maart 2020, van https://www.youtube.com/watch?v=ddZc4kDn_-I

Categorieën: Blog posts

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *