Minder menselijke interactie? Hoezo?

Met de opkomst van IOT zullen er heel wat routine jobs over genomen worden door “de intelligente computer” hierdoor zullen er minder mensen in interactie komen met routine dagelijks taken zoals auto rijden of koken. 

Maar eerst, wat is IOT? Hieronder heb je de beschrijving van Wikipedia:

 “Het internet der dingen (Engels: Internet of Things (IoT)) refereert aan de situatie dat door mensen bediende computers (desktopslaptopstabletssmartphones) in de minderheid zullen zijn op het internet. De meerderheid van de internetgebruikers zal in deze visie bestaan uit semi-intelligente apparaten, zogenaamde embedded systems. Alledaagse voorwerpen worden hierdoor een entiteit op het internet, die kunnen communiceren met personen en met andere objecten, en die op grond hiervan autonome beslissingen kunnen nemen.”

 Als je wilt weten hoe IOT werkt heb je hier rechts naast een interessante video die het uitlegt. 

Waarom is dit een trend in 2025 en verder?

IOT of het gevolg dat er minder mensen zullen moeten interageren met het dagelijkse leven zal een trend zijn in de nabije toekomst omdat er heel wat bedrijven en particulieren hier op focussen. Voor bedrijven is IOT heel interessant omdat ze zo routine jobs kunnen uitsparen en het in theorie (als alles werkt) een stuk goedkoper is. Vervolgens is IOT voor de particulier zeker ook een leuk speelgoedje want hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld iets meer tijd vrij maken en kunnen ze hun frigo laten beslissen wat ze zullen eten die avond aan de hand van wat er nog in de frigo zit. Vervolgens kan die dan communiceren met de keukenrobot om zo je maaltijd al klaar te maken. Dit allemaal wanneer jij bijvoorbeeld aan het sporten bent. 

Veel mensen zullen tussen 2020 en 2025 hun “dumb apparaten” vervangen door nieuwe toestellen deze toestellen zullen veelal smart zijn (smart tv, smart fridge, smart speaker, …) Dit zal er voor zorgen dat in de volgende 5 jaar het IOT netwerkt sterk zal worden uitgebreid. En eenmaal we wat verder staan in deze trend zal iedereen het moeten hebben, je buren hebben een smart fridge? Dan zal jij er ook één willen hebben. Kijk maar naar de Smartphone. 

Persoonlijke mening

Ik zelf kijk hier wel naar uit, ik ken een aantal mensen in mijn netwerk die gebruik maken van IOT en het zelf zo ver gaat dan je al kan spreken van een SmartHome. Dit is in mijn ogen de toekomst, natuurlijk als je allers op persoonlijke maat wil laten werken moet je er wel van bewust zijn dat je er ook iets voor inlevert, namelijk persoonlijke data. Maar of het verliezen van wat privacy het comfort overheerst? Dat kan je lezen in mijn vorige Trendanalyse: Gepersonaliseerde diensten. 

Hiernaast zie je nog een video van het slimste huis van Nederland die volledig werkt volgens de IOT. 

Bronnen

What Will Happen to Us Before 2025. (z.d.). Geraadpleegd 5 maart 2020, van https://www.youtube.com/watch?v=J2vHbuGsxxs
    
Rose, S. (2019, december 13). Top 14 IoT Trends to Expect in 2020! Medium. https://towardsdatascience.com/top-14-iot-trends-to-expect-in-2020-fa81a56e8653
     
The Future of IoT: 10 Predictions about the Internet of Things | Norton. (z.d.). Geraadpleegd 6 maart 2020, van https://us.norton.com/internetsecurity-iot-5-predictions-for-the-future-of-iot.html 
   
   
Which trends will affect our lives in the future | The Economist—YouTube. (z.d.). Geraadpleegd 5 maart 2020, van https://www.youtube.com/watch?v=8wx3YxFYWtM

Categorieën: Trendanalyse

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *