Hoe passen bedrijven zich aan, aan de digitalisering?

Bedrijven kunnen alvast een grote stap zetten om zich om te vormen naar een “modern workplace”, maar wat is dat nu juist? 

Modern Workplace ‘is een term die wordt gebruikt om organisaties te definiëren die digitale samenwerking, technologie en tools erkennen als de weg van de toekomst. Modern Workplace is tegenwoordig zo’n modewoord. Maar in wezen scheidt het bedrijven die op zoek zijn naar positieve verandering, mogelijk gemaakt door de voordelen van ons digitale tijdperk, van degenen die hun hoofd in het zand houden.

In de video rechts zie je alvast nog een voorbeeld. 

Waarom is dit nu een trend?

Veel bedrijven beginnen de digitalisering sterk te voelen, ze werken wel al met computers en zij wel digitaal aanwezig, maar nu komt het echte werk. Alles gaan optimaliseren en ervoor zorgen dat iedereen online kan werken waar en wanneer hij of zij dat maar wilt. Vervolgens is data onze nieuwe olie en is het een feit dat meer en meer bedrijven data gedreven zijn om processen beter te kunnen uitvoeren. Dit wil zeggen dat ze nog eens alle data van hun processen via deze digitale omgeving moeten gaan verwerven. Om dat zelf allemaal te gaan doen lijkt dat een onbegonnen werk, en juist daarom zijn er diensten zoals die van Microsoft die het komen installeren. 

Dit is een trend die meer en meer zal beginnen opduiken, want als je een goede moderne werkplek gevonden hebt en het optimaal kan laten werken, werk je veel efficiënter en is het voor iedereen een stuk aangenamer om te werken wanneer je wilt. Eenmaal je ook data gedreven bent en je concurrentie dit niet zijn ben je altijd een stapje voor en kan je “agile” gaan bijwerken naargelang de data, hierdoor weet je gewoon meer dan de concurrentie. Wat ervoor zal zorgen dat zij bijna niet anders kunnen dan mee te springen op deze Trend. 

Wat denk ik zelf van de M.W.

Ik vind het heel interessante materie, daarom ben ik nu ook een stage aan het uitvoeren bij Synergics; een bedrijf die je helpt een online transformatie te maken aan de hand van Cloud computing. Hier ben ik aan het helpen een betere transitie uit te schrijven hoe ze andere bedrijven kunnen omvormen naar een digitale modern workplace in the cloud. 

Ik denk dat deze Trend nu in 2020 en de eerst volgende jaren enorm zal boomen, zeker met de Corona Crisis waar iedereen verplicht is om vanuit thuis te werken. Dit zal ervoor zorgen dat meer en meer bedrijven zich zullen willen omvormen naar een Modern Workplace. 

Bronnen

What is a Modern Workplace? It’s a term used…. (z.d.). Modern Workplace Alliance. Geraadpleegd 22 maart 2020, van https://modernworkplacealliance.com/what/
    
Trends In the Modern Workplace: Is Your Business Up With the Times? (2017, maart 13). https://instapage.com/blog/modern-workplace-trends 
   
Beter en efficiënter samenwerken door de Modern Workplace. (z.d.). Geraadpleegd 22 maart 2020, van https://www.microsoft.com/nl-nl/modern-workplace
    
Doherty. (z.d.). 5 unmissable modern workplace trends [2018]. Geraadpleegd 22 maart 2020, van https://www.doherty.co.uk/blog/modern-workplace-trends

Categorieën: Trendanalyse

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *