Wij met Aquaterra nemen deel aan het Space Farming project onder leiding van Angelo Vermeulen. We bouwen 1 van de 4 projecten die als missie de mensen een inzicht wil gegeven over de mogelijke toekomst van “Space Farming” of alternatieve voedselvoorzieningen. Dit is wat je terug zal vinden op de site van BOZAR.

“Het ‘Space Farming’ project van het collectied SEAD in samenwerking met Angelo Vermeulen blikt vooruit op de toekomst van de mens in een interstellaire context. In samenwerking met een team experts verbonden aan Howest ontwikkelde de kunstenaar enkele experimenten en prototypes die het kweken van planten in de ruimte verder onderzoeken.” (BOZAR, z.d.)

Als je je afvraagt wat BOZAR precies is heb je er hieronder een filmpje over.

Maar wat houd dit precies in?

Het is een aangepast klein prototype van onze grote machine (Circular Hydroponic System) waar je platen kan telen ongeacht de klimatologische omstandigheden. Maar deze kleinere machine zal “Artificial Gravity Generator” heten omdat hij sneller zal draaien dan onze grote machine en uiteindelijk een ruimtelijk doel heeft. De techniek die wij handhaven zullen ze misschien later gebruiken om planten of mensen in de ruimte te laten leven met een gesimuleerde zwaartekracht.

Dus iedere zondag werken wij aan onze kleine machine met misschien wel een grote impact op de mensheid, het kan namelijk heel wat problemen oplossen zoals voedselvoorziening in de ruimte of op een andere planeet.

Maar de voordelen moet je zeker zo ver niet zoeken, hier op onze aarde kunnen we zo een machines ook zeker gebruiken. Onze machina kan namelijk helpen om de hongersnoden in de wereld te temperen! En dat op een milieu vriendelijke manier.

Wat is het doel van Space Farming?

Het doel van dit specifieke project is om mensen een inzicht te geven van de mogelijke manieren hoe je kan kweken in de ruimte. Daarvoor staan we een 6tal weken op de kunstbeurs in Brussel namelijk BOZAR.

Met ons bedrijf AquaTerra hebben we als doel wat naambekendheid te krijgen en vooral ervaring opdoen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling en beurzen. Het is natuurlijk ook een mooie marketing stunt voor ons!

Hoe verloopt het project?

Met de nodige Up’s and Down! maar we geraken er zeker! Ik vind dat we volgens de korte deadlines en de nodige stoten al ver geraakt zijn! We hebben allesinds geleerd uit dit project dat een goede opvolging van het project en een duidelijke transparante communicatie essentieel zijn.

Gelukkig heb ik wel een fantastisch team om mee samen te werken, waar iedereen naar hetzelfde doel werkt en heel gemotiveerd is. Zo is het fijn om te werken!

Hieronder zie je enkele foto’s van onze vooruitgang. Ik zal zeker nog een bericht posten net voor en / of net na de tentoonstelling.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *